joi, 19 ianuarie 2017

Lumea viselor


    Organismul nostru este format dintr-un grup complex de organe asociate într-o relație de simbioză perfectă.
Fiecare organ are o anumită autonomie dată de propriul halou energetic care rezonează cu celelalte energii din corp (de aceea există linii și puncte mediane descoperite de acupuntură). Deasemenea, unele dintre ele dispun și de instincte proprii de apărare.(de exemplu - stomacul vomită din propria inițiativă sau mâna se retrage singură atunci când simte durere..)
Urmând un ciclu alternat, după un timp de funcționare activă, organismul nostru obosește și are nevoie de odihnă. Astfel, el reintră în faza sa primordială de 'stare vegetativă' adică într-un proces de refacere ce este controlat de un hormon numit melatonină, secretat în cea mai mare parte de glanda pineală.
Pe timpul somnului, melatonina împiedică alți hormoni energetici să fie activi, astfel încât organismul să se poată regenera.
Melatonina inhibă activitatea de concentrare și de gândire. Tot ea înlătură oxigenul și nutrienții de la nivelul țesutului muscular și al altor celule, astfel încât activitatea fizică se reduce mult.
Melatonina mai este considerată și ca un colector al rezidurilor din organism, deoarece ea pătrunde în fiecare celulă a corpului și curață radicalii liberi și alte toxine dăunatoare. Din acest motiv, hormonul este considerat un antioxidant natural.
Un alt rol al acestui hormon este acela de a încetini bătăile inimii și de a reduce activitatea celorlalte organe vitale, producând un efect de constricție asupra vaselor de sânge de la nivelul membrelor inferioare și superioare.
De asemenea, melatonina provoacă o diminuare a temperaturii corporale interne.
    În timpul somnului, nucleul de conștiință (eu-l nostru) fiind ca o hologramă energetică se refugiază în zona creierului mic (cerebelul). Deci conștiința nu se pierde și nu doarme niciodată pe timpul vieții noastre.
Creierul mic este doar un apendice al creierului mare. El nu are acces la controlul sistemului nervos așa cum are creierul mare, cel care reactualizează informațiile din interiorul și din exteriorul corpului, un fel de feedback în timp real. Totuși, aflat în stare de somn, creieurul mare (care își păstrează permanent senzorii deschiși, activați) când sesizează o stare iminentă de pericol sau o necesitate atunci el recheamă înapoi, de urgență, nucleul de conștiință.
Conștiința aflată pe timpul somnului în zona creierului mic este supusă unor viziuni. Viziuni care nu sunt doar niște imagini video, ci integrează efectiv și dă un rol de jucător eu-lui nostru. Acestea sunt visele.
Interesant este cum aceste viziuni capătă însușiri ale altor conștiințe. Eu-l nostru este confruntat cu situații controlate de alte insulițe cu conștiințe de sine stătătoare. Se creează, astfel, o lume fantastică, de poveste, dar care se inspiră din faptele şi din cauzele noastre ce s-au întâmplat cânva în realitate. (vezi și Visele - laborator de psihologie)
Putem afirma, că într-adevăr visele sunt o a doua lume a noastră !
Animalele au apărut pe scara procesul evolutiv mult mai târziu, ele derivând din plante. Astfel ele au căpătat o nouă formă de viață, dată cu posibilitatea mișcării și de a acțiuna în mediul înconjurător.
Dar nu au scăpat de 'starea vegetativă' și care sunt nevoite să revină ciclic pentru regenerare caracterizată prin ceea ce noi numim somn.